Moestuingroenten op bloemetjesservies

Biologische lunchroom Gartine heeft de allure van een alleen-door-Amsterdammers-ontdekt zaakje. Het bevlogen echtpaar dat Gartine runt, heeft een eigen moestuin en boomgaard die ze gebruiken om vergeten groenten te kweken en lekkere jam te maken. Ook eitjes van adoptiekippen, slow food verantwoorde streekproducten en zuurdesembrood van het Vlaamsch Broodhuys sieren de kaart.

Zo kan je bijvoorbeeld soep uit de moestuin eten, of een zuurdesembol met adoptiekip-eiersalade, groene asperges en truffel.

Gartine huist in een typisch Amsterdams pand, bijzonder smal en hoog, met aan de straatkant ramen tot aan het plafond. Zelfs op de kleine vide staan nog twee tafeltjes. De inrichting is een mix van de jaren dertig, Berlijn en een vleugje art nouveau: een knusse huiskamersetting, aan het plafond een chromen kroonluchter en op tafel rood-wit bloemetjesservies met ouderwets bestek. Een enkele lavendelbloem siert een klein vaasje. De sfeer is rustig en langzaam, je wordt er zelf bijna slow van.

Zowel voor vegetariërs als vleeseters is het hier goed vertoeven met een ontbijtje of lunch. Maar je kan ook gewoon langs voor een stuk taart of een croissantje. Misschien wel even reserveren, in dit kleine zaakje zit het al snel vol.

Wat: Gartine, Taksteeg 7
Open: woensdag t/m zondag 10.00 tot 18.00 uur
Duurzaamheidsfactor: slow food, adoptiekip-eieren, eigen moestuin, zuurdesembrood

Advertisements